Vertrouwen in woningmarkt blijft groeien

juni 18 14:13 2015 Print dit artikel

Richard de Jong | Datum: 18-06-15

De ING WoonIndex komt in het tweede kwartaal van 2015 uit op 118, in het eerste kwartaal was dat 115. Dat is het hoogste niveau sinds 2009, wat volgens ING bewijst dat het vertrouwen in de woningmarkt duidelijk stijgt.

Wim Flikweert, manager Hypotheken bij de ING: “Het vertrouwen in de woningmarkt staat op het hoogste niveau sinds 2009. Woningbezitters en starters zijn op alle indicatoren positiever ten opzichte van het vorige kwartaal. Zij verwachten dat er meer huizen verkocht zullen worden en vinden het vooral een gunstige periode om op dit moment een huis te kopen. Van de ondervraagden is 40% er van overtuigd dat de bodem van de hypotheekrente nu is bereikt. Circa 14% verwacht dat de bodem van de hypotheekrente in de tweede helft van 2015 bereikt zal worden en een op de tien verwacht dat de rente vanaf nu gaat stijgen.”

Eerst verkopen, dan kopen
Acht op de tien woningbezitters wil eerst het huis verkopen voordat ze een bod uitbrengen op een andere woning. Ruim 10% gaat een bod doen als zij een woning tegenkomen die aan de woonwensen voldoet en zet daarna de huidige woning te koop. Flikweert: “Ondanks het gestegen vertrouwen in de woningmarkt, zien wij dat woningbezitters behoudend zijn en geen risico’s nemen.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.