Verlaging hypotheekrente zet door

september 05 13:23 2017 Print dit artikel

Geldverstrekkers verlaagden afgelopen week voor de vierde week op rij hun tarieven. De 10-jaars NHG-rente is bijvoorbeeld weer onder de grens van 2% (1,98%) gezakt.

Dat meldt de Hypotheekshop in haar nieuwsbrief. De adviesketen ziet dat vooral de populaire 10 en 20 jaar vaste hypotheekrentes zijn gedaald, nadat deze bij de renteverhogingen van eind juni/begin juli juist het meest waren verhoogd. Ook voor de komende week zijn door diverse maatschappijen verlagingen aangekondigd.

“Niet alle aanbieders wijzigen de rentetarieven daarbij in dezelfde mate”, aldus de Hypotheekshop. “Sommige verlagen meerdere rentevaste perNatioioden, andere passen slechts één renteperiode aan. Ook de grootte van de wijzigingen verschilt. Hypotrust Comfort heeft bijvoorbeeld de afgelopen drie weken de 10-jaars rente (NHG) telkens met 0,01%-punt verlaagd.”

30-jaars onder 2,5%

Allianz Vermogen heeft vandaag haar 30-jaars rentetarief voor lineaire NHG hypotheken verlaagd naar 2,45%. Daarmee komt de 30-jaars hypotheekrente voor het eerst in lange tijd onder de 2,5%. Dat meldt de Nationale Hypotheekbond op basis van haar Hypotheekrente-app.nl, een vernieuwde app die alle hypotheekrentetarieven met elkaar vergelijkt.

Volgens de nationale Hypotheekbond is Obvion met 1,25% de goedkoopste aanbieder bij een rentevastperiode van vijf jaar.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.