Verhuizers profiteren van verkoopgolf

juli 17 09:42 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 17-07-15

Er worden meer huizen verkocht en daarmee neemt ook het aantal verhuizingen weer toe. Het zijn nu vooral de gezinnen die de verhuisdozen in huis halen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

Het aantal mensen dat is verhuisd, lag in 2014 hoger dan in de vijf jaren hiervoor. In de eerste maanden van 2015 jaar zette deze stijgende lijn verder door. “Eerst waren het de ongehuwde stellen, meestal twintigers en dertigers, die vaker verhuisden. Vervolgens namen gezinnen het stokje over”, aldus het CBS.

Verhuizers profiteren mee
In 2014 wisselden 1,6 miljoen mensen van woning, 7% meer dan een jaar eerder. Het aantal mensen dat binnen Nederland verhuisde lag in het eerste kwartaal van dit jaar al ruim 4% hoger dan in hetzelfde kwartaal 2014. Verhuizers draaiden in het eerste kwartaal van 2015 bijna 6% meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Hiermee steeg de omzet van de verhuizers voor het zesde kwartaal op rij.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.