Verdere stijging aantal hypotheekaanvragen

november 03 14:23 2016 Print dit artikel

Het aantal hypotheekaanvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) is in oktober gestegen met 8%. Er werden 31.500 unieke aanvragen verzonden, tegenover 29.000 in september.

HDN-directeur Dorine van Basten spreekt van ‘een normale seizoensontwikkeling, waarin vanaf september de hypotheekaanvragen maandelijks gestaag oplopen’.

Tempo groei versnelt

In vergelijking met oktober vorig jaar ligt het aantal hypotheekaanvragen ongeveer een vijfde hoger. Er werden toen 26.500 hypotheken aangevraagd. Dat ligt in de lijn van de groei die de afgelopen vijf jaren te zien is, waarbij het tempo van de groei in de laatste jaren flink is versneld.

In 2016 zijn er tot en met oktober 280.500 hypotheken aangevraagd, zo’n 16% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het aantal aanvragen op 242.000 zat.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.