Verbond: Aflossingsplicht tot vijftig procent

september 12 16:42 2017 Print dit artikel

Voor de morgen te houden ronde tafel-bijeenkomst in de Tweede Kamer die in het teken staat van startersproblematiek op de woningmarkt, brengt het Verbond van Verzekeraars een belastingvrije voet van 150.000 euro in voor de overdrachtsbelasting.

Dit zou volgens de brancheorganisatie enige solaas kunnen bieden om de woningmarkt van het slot te halen voor starters. “Omdat starters het vliegwiel vormen van de woningmarkt en ook de doorstroming bevorderen, is het van groot belang de woningmarkt voor deze groep bereikbaar te houden. Uiteraard hoort daar ook voldoende woningaanbod/bouwproductie bij, al was het maar om te voorkomen dat de prijzen nog verder worden opgedreven”, schrijft het Verbond aan de Tweede kamer.

Aflossingsplicht inperken tot 50%

Maar ook de plicht om hypotheken volledig af te lossen moet worden herzien, schrijft het Verbond. “Bij een aflossingsplicht voor het deel van de hypotheek boven vijftig procent van de marktwaarde worden meer dan voldoende buffers opgebouwd.” Verbondsdirecteur Harold Herbert zal de standpunten morgen bij de hoorzitting toelichten.

 

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.