Venn stelt eigen hypotheeklabel uit

augustus 26 15:34 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 26-08-15

De Britse investeerder Venn Partners heeft de introductie van een eigen hypotheeklabel op de Nederlandse markt uitgesteld tot volgend jaar. In het FD zegt Venn dat op termijn een marktaandeel van 3 tot 4% mogelijk moet zijn.

Marc de Moor (afbeelding), binnen Venn belast met de Nederlandse activiteiten, verklaarde in februari nog dat – mede door zelf onder eigen naam en label nieuwe hypotheken te gaan verstrekken – de Venn hypotheekportefeuille in Nederland voor het einde van dit jaar zou verdubbelen tot één miljard euro. Vorig jaar kocht Venn namelijk al voor een half miljard euro aan Nederlandse hypotheken op bij de kleine bank GE Artesia en heeft deze vervolgens gesecuritiseerd.

In het FD zegt De Moor nu dat het de bedoeling is dat Venn zijn hypotheken onder eigen label zal wegzetten via ketens als De Hypotheker en later ook direct via internet. Beleggers zoals verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders moeten voor de financiering van het hypotheekkapitaal zorgen.

Dat gebeurt niet alleen via securitisatie, ze kunnen volgens het FD ook rechtstreeks in hypotheken van Venn stappen. De eerste 2 miljard euro is inmiddels al volledig door beleggers afgedekt.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.