VEH: ‘Velen merken niets van herstel woningmarkt’

september 16 13:08 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 16-09-15

Vereniging Eigen Huis vraagt om een krachtige aanpak van het kabinet, zodat iedereen het herstel op de woningmarkt gaat voelen. “Ondanks positieve berichten merken grote groepen huishoudens hier namelijk nog weinig tot niets van.”

Rob Mulder, directeur Belangenbehartiging van Eigen Huis: “Een recordaantal van meer dan 100.000 huiseigenaren kampt met langdurige betalingsproblemen op de hypotheek, bijvoorbeeld door werkloosheid. Veel mensen kunnen niet verhuizen door een restschuld, starre toepassing van hypotheeknormen en het beperkte aanbod van betaalbare koop- en huurwoningen.”

“Tienduizenden Groningers wachten al jarenlang op acties die de problemen aanpakken van aardbevingsschade, waardeverlies en het aardbevingsbestendig maken van hun woning”, aldus Mulder. “Ook bij energiebesparing in de woning moeten mensen meer worden gestimuleerd om besparingsmaatregelen te nemen. Nu krijgen zij vooral te maken met almaar stijgende energiebelastingen en -heffingen.”

Mulder: “In de Troonrede zegt het kabinet er naar te streven dat iedereen het herstel gaat voelen. Dat is nu nog niet het geval. De komende maanden verwachten we gerichte acties van het kabinet op bovengenoemde punten. We zullen ook zelf met concrete voorstellen komen.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.