VEH laakt getreuzel bij rentemiddeling

september 14 15:33 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 14-09-15

Staatssecretaris Wiebes (Financiën) moet de fiscale hobbels inzake rentemiddeling met spoed wegnemen, stelt Vereniging Eigen Huis (VEH). Volgens de vereniging wordt door onnodig uitstel van Wiebes, tienduizenden huiseigenaren een lagere hypotheekrente onthouden.

Grote banken als ING en SNS Bank bieden inmiddels rentemiddeling aan. Maar Rabobank en ABN Amro doen dat nog niet, onder meer vanwege onduidelijkheid over de fiscale gevolgen.

Minister Dijsselbloem (Financiën) gaf op 9 juli aan dat hij de eventuele fiscale onduidelijkheden, die slechts kleine financiële consequenties hebben, weg wilde nemen. Tot verbijstering van VEH zei Wiebes vorige week in een Kamerdebat echter dat hij de fiscale kwesties wil doorschuiven naar de behandeling van het Belastingplan 2016.

Getreuzel
“Dit getreuzel is volstrekt onnodig”, aldus Rob Mulder, directeur Belangenbehartiging van VEH. Hij wijst er op dat er een breed politiek draagvlak is om de belastingproblemen bij rentemiddeling op te lossen.

“Dat is ook in het belang van de overheid, omdat de Staat aanmerkelijk minder hypotheekrenteaftrek hoeft te betalen als veel huiseigenaren overstappen naar de huidige, historisch lage hypotheekrente.”

Tags: fiscaal, home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.