Veel uitgestelde claims stormschade

juli 27 13:29 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 27-07-15

De zomerstorm van afgelopen zaterdag heeft voor zeker 13 miljoen euro schade aangericht. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. Doordat veel mensen op vakantie worden nog veel uitgestelde claims verwacht.

Er wordt vooral schade geclaimd aan opstal, inboedel en voertuigen van particulieren en bedrijven. Ook vakantiegangers in met name de kustregio’s kregen het flink voor hun kiezen. Schade aan landbouw en overheidseigendommen zijn nog niet geïnventariseerd, dat geldt ook voor de schade ontstaan door afgelaste evenementen.

Reisverzekering
Schademeldingen komen uit het hele land. Bij reisverzekeraars ligt het percentage claims zo’n 30 procent hoger dan op een normale dag. Door de rukwinden raakten tenten, luifels, caravans en inventarissen beschadigd of zelfs compleet onbruikbaar.

Voorkom inbraken
Het Verbond adviseert vakantiegangers om contact op te nemen met buren, vrienden of kennissen met de vraag om polshoogte te nemen bij hun huis. “Relatief kleine schades zoals een losliggende dakplaat of enkele weggewaaide dakpannen worden al snel groter gezien de voorspelde regen voor de komende dagen. Daarnaast is het raadzaam om grote takken uit voortuinen en van oprijlanen te verwijderen zodat het huis er weer bewoond uitziet”, aldus het Verbond.

Tags: home, schade

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.