Vastgoedinvestering SamenInGeld overdraagbaar

september 08 09:55 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 08-09-15

Investeerders die via SamenInGeld Crowdfunding vastgoed financieren, kunnen hun investering nu ook gedurende de looptijd van het contract overdragen aan een andere investeerder. De investeerders bepalen onderling de overnamesom van het crowdfund contract.

Het crowdfundingsplatform SamenInGeld is begin dit jaar van start gegaan. Investeerders kunnen hier vanaf 250 euro deelnemen in projecten die voorzien in de financiering van panden die verhuurd worden aan particulieren. SamenInGeld werkt exclusief samen met hypotheekadviseurs.

Overdragen
Investeringen via SamenInGeld worden in principe gedaan voor de looptijd van vijf jaar, gelijk aan een rentevast periode. Wil een investeerder op enig moment gedurende de looptijd de vordering op de hypotheek te gelde maken, dan is het vanaf nu mogelijk om via SamenInGeld de vordering over te dragen (verkopen) aan een andere investeerder die de resterende looptijd van deze investering overneemt. De investeerders komen via SamenInGeld rechtstreeks met elkaar in contact om onderling de overnamesom vast te stellen. Daarna is de transactie een feit met de ondertekening van een door SamenInGeld aangeleverd standaard contract.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.