Vanaf 2018 beperkte gemeenschap van goederen

juni 13 16:17 2017 Print dit artikel

Ruben Stam gaf vanmorgen tekst en uitleg over de wijzigingen in het huwelijksgoederenrecht per 1 januari 2018. Deze kunnen ook gevolgen hebben voor het hypotheekadvies. Dat is met name het geval waar fiscaliteit en huwelijksvermogensrecht samenkomen.

Tijdens de HBC-break werd al snel duidelijk dat de wijziging van het huwelijksgoederenrecht tal van implicaties heeft. Aan de hand van diverse voorbeelden ging Ruben Stam, Fiscalist bij Nationale-Nederlanden Bank, hier samen met de kijker stap voor stap doorheen.

Beperkte gemeenschap van goederen

De belangrijkste wijziging is dat de bezittingen en schulden die de echtgenoten vóór het huwelijk hadden, privé blijven. Wat echtgenoten tijdens het huwelijk verwerven of voor het huwelijk gezamenlijk al hadden, wordt wel gemeenschappelijk en moet bij het einde van het huwelijk worden gedeeld. Mensen die na 2017 huwen zónder huwelijkse voorwaarden zijn dan niet getrouwd in een algehele gemeenschap van goederen maar in een beperkte gemeenschap van goederen.

Bekijk de presentatie van Ruben Stam

Heeft u het webinar gemist? De HBC Break van dinsdag 13 juni is gratis terug te kijken op de website van de Hypotheek Business Club. Ook is daar de uitgebreide hand-out beschikbaar die Stam tijdens de presentatie heeft gebruikt.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.