Vaker hypotheek zonder werkgeversverklaring

maart 01 10:57 2017 Print dit artikel

De lopende pilot met hypotheekaanvragen zonder werkgeversverklaring, die De Hypotheker en Florius in 2016 zijn gestart, wordt door ABN Amro, ING en Rabobank uitgebreid met 75 intermediairs. De pilot dient als eerste stap naar een volledig digitaal aanvraagproces van een hypotheek.

De deelnemende intermediairs kunnen vanaf vandaag een hypotheek aanvragen met een digitaal bericht van UWV, in plaats van met een werkgeversverklaring bij Florius, ING en Rabobank. Bij ABN Amro kan dat vanaf 16 maart. Voor de 75 deelnemende intermediairs is een rekenbox ontwikkeld waarmee zij geautomatiseerd het toetsinkomen van klanten kunnen bepalen. Ook hun adviessoftwarepakket Adviesbox is speciaal aangepast om met dit toetsinkomen te kunnen rekenen en aanvragen.

Digitale UWV bericht

Het digitale UWV bericht is een digitaal document met daarin het loon- en werkgeververleden. Dit document kan de burger downloaden via mijnuwv.nl. Bij De Hypotheker was het al mogelijk om bij 25 vestigingen een Florius hypotheek aan te vragen met het bericht van UWV. Met de toevoeging van de drie grootbanken kunnen nog meer huizenkopers meedoen met de pilot. Vanaf begin april breidt UWV de loonhistorie op het digitale bericht uit, waardoor het aantal consumenten dat gebruik kan maken van dit bericht voor het aanvragen van een hypotheek sterk zal toenemen.

Deelnemende partijen aan de pilot zijn ABN Amro, Florius, ING, Rabobank, De Hypotheker, WEW (NHG), UWV, Vereniging Eigen Huis, HDN en Adviesbox. Bij een positief resultaat van de pilot en evaluatie in de loop van dit jaar, zal de nieuwe standaard (en het proces) volledig uitgerold worden.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.