Tien miljoen euro schade voor najaarsstorm

november 19 12:21 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 19-11-15

De eerste echte najaarsstorm van 2015, die deze week vooral in de nacht van dinsdag op woensdag met windstoten boven de 100 kilometer per uur over de westelijke (kust)regio’s raasde, heeft naar schatting 10 miljoen euro schade aangericht aan opstal en inboedel van particulieren en bedrijven.

Dit blijkt uit de eerste calculaties van het Verbond van Verzekeraars, gebaseerd op historische schadedata en de eerste claims die zijn binnengekomen bij verzekeraars. De hevige wind, die ook in het binnenland snelheden tussen de 70 en 95 kilometer per uur bereikte, zorgde vooral in Zuid-Holland en westelijk Brabant voor veel meldingen, al kwamen er ook schadeclaims uit de noordelijke provincies en meer landinwaarts.

De schade werd vooral veroorzaakt door omgevallen bomen, rondvliegende takken en puin – soms ook in combinatie met waterschade. De derde novemberweek begon zondag al met enkele miljoenen aan wind- en regenschade op particuliere en zakelijke opstal- en inboedelverzekeringen. Dinsdagavond en -nacht zorgde met name felle windstoten voor schade aan huizen en bedrijfspanden.

De najaarsstorm is de vierde ‘miljoenenstorm’ dit jaar, na een storm in het tweede weekend van januari, het voorjaar en een zware storm afgelopen zomer. In de schaderaming zijn voertuigschade en schade aan overheidseigendommen en landbouw niet meegenomen.

Tags: home, schade

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.