Taxatie Management Instituut ook voor woningtaxateurs

april 04 10:18 2017 Print dit artikel

Het Taxatie Management Instituut (TMI) vernieuwt de diensten voor taxateurs commercieel vastgoed en breidt haar dienstverlening uit naar woningtaxateurs en taxateurs agrarisch- en landelijk vastgoed.

Het TMI is vijf jaar geleden opgericht door en voor taxatieprofessionals uit de commercieel vastgoedbranche en stelde zich tot doel taxaties voor commercieel vastgoed transparant te maken en de kwaliteit van de taxaties en de taxateur te vergroten. Daarnaast borgt het TMI dat taxateurs kunnen werken met dezelfde uitgangspunten, vastgelegd in de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed, TCV.

Vijf jaar na de oprichting zijn er ruim 380 aangesloten taxateurs en zijn er al ruim 60.000 uniforme TMS taxaties van commercieel vastgoed gedaan, zowel in de mkb- als in de corporate markt. NVM was één van de initiatiefnemers tot de oprichting van het TMI en is nog steeds de belangrijkste financier en samenwerkingspartner.

Excellente taxateurs

Een nieuw aangetreden bestuur wil het TMI in de komende jaren verder door ontwikkelen tot een kwaliteitslabel, waarmee alle excellente taxateurs zich kunnen onderscheiden. Nieuwe bestuursleden zijn Jeffrey Maarsman, uitvoerend bestuurder en Programmamanager Taxeren bij NVM en makelaar-taxateur Zwany van Brussel, verantwoordelijk voor de woningportefeuille. Oud-bestuurder René Klotz blijft aan en beheert de portefeuilles commercieel vastgoed en agrarisch- en landelijk vastgoed.

Maarsman: “Met het TMI willen wij de verantwoordelijkheid voor kwaliteit terugleggen bij de taxateur. We moeten af van het idee dat regels, systemen en controle voor kwaliteit zorgen. Kwaliteit zit echt in de taxateurs zelf. Het TMI voorziet taxateurs van up to date kennis en tools, waarmee zij voorop kunnen lopen. Daar zijn forse investeringen voor nodig. Het verdienmodel wordt anders, waardoor het TMI goed op eigen benen kan staan. Dat is onze agenda voor de toekomst.”

Woningtaxateur

Voor de woningtaxateur wil het TMI tools ontwikkelen, vergelijkbaar met de tools die gebruikt worden voor de commercieel vastgoedtaxateur. Van Brussel: “Nieuwe producten waarmee de taxateur meer toegevoegde waarde kan leveren aan de opdrachtgever. Wij bespreken nu met verschillende opdrachtgevers hoe wij deze tools op hun eisen kunnen afstemmen. Een belangrijk doel is TMI taxateurs een tool aan te reiken, waarmee hun taxatie automatisch een onafhankelijkheidsgarantie oplevert”.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.