TAF Inkomensbeschermer keert uit bij WIA

april 05 15:34 2018 Print dit artikel

TAF introduceert een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor eigenwoningbezitters in loondienst: de TAF Inkomensbeschermer. Het product garandeert een maandinkomen van maximaal 90% van het laatstverdiende salaris als de verzekerde in de WIA terechtkomt.

De TAF Inkomensbeschermer wordt onder de noemer TAF Werknemers AOV aangeboden naast de al bestaande TAF Maandlastbeschermer. De ene verzekering gaat uit van verzekeren van het inkomen, terwijl de andere de woonlasten beschermt.

Aanvulling inkomen

De TAF Inkomensbeschermer wordt afgesloten bij een hypotheek voor de eigen woning of bij het verlopen van de rentevastperiode. Er kan gekozen worden voor een verzekerd percentage van tussen de 70 en 90 procent van het inkomen, met een maximum van 80.000 euro per jaar. De Inkomensbeschermer keert uit als de klant een WIA uitkering ontvangt die lager ligt dan het verzekerd maandinkomen. Het inkomen tijdens arbeidsongeschiktheid wordt dan aangevuld tot dit verzekerd inkomen. Risicodrager achter de Inkomensbeschermer is Credit Life.

Te vaak een afstandsverklaring

Met de introductie van de TAF Inkomensbeschermer hoopt de verzekeraar de adviesdrempel voor adviseurs te verlagen. Want ook TAF merkt dat in de dagelijkse adviespraktijk de scenario’s van inkomensterugval wel worden meegenomen in het advies, maar dat de vertaling naar een passende productoplossing lastig blijkt te zijn voor hypotheekadviseurs.

“Het actief wijzen van de klant op de risico’s van arbeidsongeschiktheid en de financiële gevolgen ervan voor de betaalbaarheid van de hypotheek, is een verplicht onderdeel van het hypotheekadvies. In de praktijk wordt slechts bij zo’n 10% van de hypotheken het arbeidsongeschiktheidsrisico afgedekt. Te vaak wordt er een afstandsverklaring in het dossier opgenomen”, aldus TAF-directeur Nicole Hollander.

Het bericht TAF Inkomensbeschermer keert uit bij WIA verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.