Syntrus Achmea groei fors in hypotheken

augustus 20 13:23 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 20-08-15

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft het beheerd vermogen in woninghypotheken in de eerste helft van dit jaar met 600 miljoen euro uitgebreid. Zeven nieuwe klanten verstrekten mandaten van in totaal 210 miljoen euro. Over heel 2015 verwacht Syntrus Achmea een groei van ruim 1 miljard euro in woninghypotheken.

Syntrus Achmea is al decennia actief als verstrekker van woninghypotheken in opdracht van zijn opdrachtgevers. De laatste jaren groeit deze portefeuille razendsnel. Inmiddels hebben 45 klanten in totaal 4,7 miljard euro belegd in het Particuliere Hypothekenfonds en het Tellius Hypothekenfonds. Tot de zeven nieuwe klanten behoren onder meer het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Levensmiddelen, Pensioenfonds voor Dierenartsen, Pensioenfonds Unisys Nederland, Reiswerk Pensioenen en Stichting Novum.

“Steeds meer pensioenfondsen waarderen ons Hypothekenfonds”, zegt directievoorzitter Henk Jagersma. “Woninghypotheken zijn voor hen een zeer aantrekkelijke belegging, omdat tegenover een goed, stabiel rendement een relatief gering risico staat. Daarmee zijn ze een goed alternatief voor laag renderende staatsobligaties. Behoudens het advies doen wij de complete dienstverlening in eigen huis. Daarmee kunnen we zowel onze opdrachtgevers als de consument optimaal van dienst zijn.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.