Terug naar home

Summerschool 2018 – videoarchief

Onderstaand kunt u alle webinars van de HBC en DFM Summerschool 2018 terugkijken op video.

1. De verhuurhypotheek in de praktijk
Steeds meer consumenten besluiten om hun oude woning niet te verkopen, maar in plaats daarvan te gaan verhuren. Daarnaast zien we dat steeds meer consumenten onroerend goed aankopen als alternatief voor sparen. Verschillende banken bieden inmiddels een verhuurhypotheek aan. De onderlinge verschillen zijn groot. Welke aanbieder kunt u het beste kiezen?

Roel Wonders laat u in dit webinar zien welke kansen deze relatief nieuwe markt u biedt en behandelt daarbij de mogelijkheden en verschillen van de diverse aanbieders.

2. Optimalisatie maximale hypotheek
Niet iedere klant heeft dezelfde inkomensbron en niet ieder bank hanteert dezelfde toetsnormen. Wanneer kies je voor welke bank? En voor welke methode ga je dan? Waar kan de klant het meeste lenen?

Harrie-Jan van Nunen gaat in dit webinar in op de mogelijkheden om de maximale leencapaciteit op het inkomen te vergroten. Hij zal ook stilstaan bij de nieuwe NHG-norm voor een inkomensvaststelling via het UWV-loon en ook de bepaling van het toetsinkomen van de ondernemer komt uiteraard aanbod.

3. Onderscheiden in het hypotheekadvies met energie
Consumenten willen graag verduurzamen. Binnen de hypotheeknormen wordt steeds meer ruimte gecreëerd voor extra leenmogelijkheden in combinatie met energiebesparing. De hoeveelheid aan regels maken het er niet eenvoudiger op. En niet iedere bank biedt alle mogelijkheden aan.

Roel Wonders behandelt tijdens dit webinar de mogelijkheden die er zijn om meer te lenen in geval van energiebesparing en geeft u tips en trucs hoe u zich hiermee kunt onderscheiden in uw advisering. Ook gaat hij in op de onderlinge verschillen tussen de diverse banken.

4. Senioren en de eigen woning; problemen en mogelijkheden
Veel senioren komen in de knel met de huidige hypotheeknormen. Om die reden zijn er inmiddels een aantal verruimde normen toegestaan. Hoe ga je om met verminderd inkomen en welke extra ruimtes bieden de nieuwe normen?

Harrie-Jan van Nunen gaat in dit webinar in op de nieuwe normen en laat u de valkuilen zien. Ook gaat hij in op de risico’s van de aflossingsvrije hypotheek en welke rol u hierin kunt vervullen.