Stijging consumentenuitgaven zet door

juli 20 10:22 2015 Print dit artikel

Consumenten blijven steeds meer spenderen aan goederen en diensten dan ze vorig jaar deden. In mei werd voor 1,1 procent meer geld uitgegeven ten opzichte van het jaar ervoor. Er wordt vooral meer geld besteed aan wooninrichting en huishoudelijke apparaten.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De stijging van de uitgaven is ten opzichte van april iets minder. De opleving van de woningmarkt ligt deels ten grondslag aan de stijgende uitgaven voor wooninrichting en huishoudelijke apparaten.

De oplevende woningmarkt is ook terug te zien in de groeiende investeringen. Zowel ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (+6,7 procent) als in vergelijking met vorige maand (toen +3,9 procent t.o.v. 2014) namen de investeringen toe. Ook werd er meer geïnvesteerd in vracht- en bestelauto’s en in telecommunicatie.

Consumentenvertrouwen daalt, maar nog altijd positief

Het consumentenvertrouwen, gemeten in de maand juli, daalde iets in vergelijking met de maand ervoor. Het consumentenvertrouwen daalde met 2 punten en komt uit op 4. Dat betekent dat er meer mensen optimistisch dan pessimistisch zijn. Met 4 ligt het consumentenvertrouwen in juli nog altijd wel ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8).

Lees verder op nrc.nl…

Lees meer over: CBS, consumenten, uitgaven, vertrouwen

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

NRC .nl
NRC .nl

NRC Handelsblad is, op papier en op het internet, een bron voor lokaal, nationaal en internationaal nieuws en achtergronden.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.