Stijgende lijn NHG zet door

juli 13 09:00 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 13-07-15

In totaal 30.700 huishoudens hebben in het tweede kwartaal van 2015 de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met Nationale Hypotheek Garantie (NHG); 1.072 huishoudens hebben in die periode een beroep gedaan op NHG in verband met de verkoop van hun woning met verlies.

De hoge instroom van garanties (16% meer dan in het eerste kwartaal van 2014) in combinatie met een beperkte groei van het aantal verliesdeclaraties, hebben in het tweede kwartaal van 2015 geleid tot een lichte stijging van het fondsvermogen naar 837 miljoen euro.

De resultaten van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zijn van meerdere, meestal onzekere economische en woningmarktontwikkelingen afhankelijk. Op basis van de meest recente liquiditeitsprognose en bij stabiel overheidsbeleid verwacht het WEW dat er in de periode van 2015 tot en met 2020 geen aanspraak wordt gedaan op de ‘achtervangfunctie’ van de overheid.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.