Starters komen moeilijk uit het dal

juli 17 14:59 2017 Print dit artikel

Over de hele lijn zijn de eerste zes maanden van dit jaar de beste ooit bij HDN gemeten. Met circa 31.000 hypotheekaanvragen bleef alleen juni achter ten opzichte van voorgaande jaren. Ook de starter bleef achter. Hun aandeel bedroeg in de grote steden nog geen 39% van de aanvragen.

In het afgelopen half jaar zijn er ruim 185.000 hypotheken via HDN aangevraagd. Dat is een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. In 2013 zat de markt met zo’n 65.000 aanvragen op een absoluut dieptepunt.

2016 nog slechter

Het percentage starters in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht waren starters in 2015 nog goed voor bijna de helft van de hypotheekaanvragen. Dat aantal is in de eerste helft van dit jaar nog geen 39% van de aanvragen. Buiten de vier grote steden ligt het percentage starters op 30,4%.

De percentages liggen overigens wel iets hoger dan in 2016. Het percentage aanvragen van starters in de vier grote steden kwam toen uit op 35,2% en buiten deze steden op 28,5%.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.