Stabiel vertrouwen in woningmarkt

december 07 16:42 2016 Print dit artikel

Voor de vierde maand op rij eindigt de Eigen Huis Marktindicator op 121 punten. Daarmee staat het consumentenvertrouwen in de woningmarkt nog steeds op een hoog niveau, maar het hoogtepunt lijkt nu toch wel bereikt.

In veel steden overtreft de vraag naar woningen het aanbod en ook is dit jaar is een recordaantal woningen verkocht. Maar de belangrijkste pijler onder het vertrouwen, de aanhoudende daling van de hypotheekrente, is volgens Vereniging Eigen Huis uitgewerkt.

Afnemende kooplust

De Marktindicator wijst tevens uit dat consumenten hun situatie op de koopwoningmarkt iets minder gunstig inzien dan het afgelopen jaar. Verwachtte vorig jaar november nog 45 procent van hen dat hun kansen op de markt zouden verbeteren, afgelopen maand kwam dat percentage uit op 37 procent. Voor 51 procent van de consumenten is het een gunstig moment om een huis te kopen. Afgelopen zomer was dit nog 60 procent.

De Eigen Huis Marktindicator baseert zich op maandelijkse peilingen onder een representatief aantal Nederlanders uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.