‘Serviceproviders verbeteren rendement adviseurs’

juni 04 13:57 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 04-06-15

Volgens Bureau D & O maken intermediairs meer gebruik van serviceproviders en hebben ze toenemende waardering voor hun dienstverlening. Tevens stelt D & O vast dat de samenwerking met serviceproviders een sterk positieve invloed heeft op het rendement van het kantoor.

Binnenkort verschijnt voor de tiende maal het jaarlijks Performance Onderzoek Koepelorganisaties dat door D & O wordt uitgevoerd. Het Bureau signaleert een sterk toenemend gebruik van serviceproviders onder de 580 geënquêteerde advieskantoren. Bovendien is er sprake van een groeiende waardering voor de dienstverlening van serviceproviders. Daarnaast heeft de samenwerking met serviceproviders volgens de advieskantoren een sterk positieve invloed op het rendement van hun kantoor. Opvallend in de onderzoeksresultaten zijn de forse verschillen op diverse onderdelen in de waardering van serviceproviders.

Ervaringen intermediair
Sinds 2006 ondervraagt Bureau D & O jaarlijks honderden advieskantoren over hun ervaringen met serviceproviders. “Dit jaar lijkt er sprake te zijn van een versnelling in het gebruik en waardering van serviceproviders”, aldus directeur Jurjen Oosterbaan Martinius. “Intermediairs spreken de verwachting uit dat die trend zal doorzetten, mede omdat ze ervaren dat samenwerking met serviceproviders een forse rendementsverbetering van het kantoor tot gevolg heeft. Wij denken dat de noodzaak van efficiencyverbetering een forse stimulans voor de verdere groei van serviceproviders in Nederland gaat zijn. Daarmee worden serviceproviders in toenemende mate bepalend voor de kracht van het intermediair.”

Kwaliteitsverschillen
De onderzoekresultaten tonen dat er soms grote verschillen in waardering bestaan tussen de diverse serviceproviders die actief zijn in de Nederlandse markt. Oosterbaan: “We constateren dat serviceproviding nu met name een grote rol speelt bij schadeverzekeringen, hypotheken en consumptief krediet. Daarnaast lijken er mogelijkheden te zijn om op het gebied van vermogensopbouw- en beheer of van echtscheiding tot dergelijke ondersteuning van intermediairs te komen.”

Performance Onderzoek Koepelorganisaties 2015
Bureau D & O organiseert op donderdag 2 juli een minicongres over belangrijke ontwikkelingen bij serviceproviders in Nederland. Die ochtend worden de uitkomsten (en de winnaars) van het Performance Onderzoek Koepelorganisaties 2015 gepresenteerd.

Tags: beleggen, home, hypotheken, kredieten, pensioenen, schade, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.