Serviceprovider geeft intermediair bestaansrecht

juli 02 15:58 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 02-07-15

De kwaliteit per serviceprovider verschilt nog enorm maar adviseurs hebben in algemene zin de dienstverlening van serviceproviders het afgelopen jaar vooruit zien gaan. Dat blijkt uit het Performance onderzoek Koepelorganisaties 2015 van Bureau D&O.

Het onderzoek heeft dit jaar laten zien dat de kleine serviceproviders beter scoren op het gebied van snelheid en persoonlijk contact. Grote serviceproviders doen het in zijn algemeenheid goed, maar zij moeten in hun groeiambitie meer rekening houden niet te veel door te slaan in de digitaliseringslag en oog te houden voor persoonlijk contact met hun achterban, zo waarschuwde Jurjen Oosterbaan, directeur D&O de aanwezigen. 

Bestaansrecht
Serviceproviders zorgen in zijn optiek voor marktversterking en bestaansrecht voor het onafhankelijke advies in ons land. Oosterbaan: “Er mag door de serviceproviders veel duidelijker gecommuniceerd worden dat zij cruciaal en bepalend zijn voor het voortbestaan van het onafhankelijke intermediair. Van alle partijen in de markt zijn de serviceproviders als een van de weinigen in staat een sturende rol te pakken bij bedrijfspolitieke onderwerpen en adviseurs daarin sturing te geven. Die rol moeten ze veel meer en duidelijker op zich nemen.”

Grote verschillen
Uit het onderzoek blijkt dat de samenwerking met serviceproviders een sterk positieve invloed heeft op het rendement van een advieskantoor. Daarnaast spelen serviceproviders een steeds belangrijker rol bij de noodzakelijke efficiencyverbetering op het advieskantoor. Onderling nemen de kwaliteitsverschillen tussen serviceproviders echter wel toe. Bij de onderzochte serviceproviders zitten er zelfs een paar die op alle fronten achteruitgang hebben geboekt. In april en mei 2015 hebben 583 financieel advieskantoren deelgenomen aan het onderzoek over het functioneren van de serviceproviders waarbij men is aangesloten.

Winnaars
De beste presterende serviceproviders in het Performance onderzoek kregen donderdag de prijzen uitgereikt tijdens een mini-congres over Serviceproviding. Voogd & Voogd is de best presterende serviceprovider in de categorie Schadeverzekeringen Groot. ANAN Backoffice in de categorie Schadeverzekeringen Klein, De Financiële Makelaar in de categorie Hypotheken Groot, Home Invest in de categorie Hypotheken Klein en De Krediet Makelaar tot slot, ontving het beeldje voor de beste serviceprovider in de categorie Kredieten.

Tags: home, hypotheken, kredieten, schade, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.