Senioren adviseren jongeren: spaar voor zorg

december 24 11:27 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 24-12-15

Meer dan 70% van ruim 1200 ondervraagde senioren adviseert jongeren om te sparen voor zorg. Ook zegt zo’n 40% dat jongeren zelf pensioen moeten opbouwen en niet via de werkgever of het pensioenfonds. Dat blijkt uit de kerstpeiling van ANBO, de belangenbehartiger voor senioren.

Directeur-bestuurder Liane den Haan: “De ondervraagden zijn zich bewust van het feit dat ze meer en meer zelf moeten regelen. Ze lijken hiermee jongeren te willen adviseren: ‘neem het heft in eigen hand’. Maar dat neemt niet weg dat solidariteit extreem belangrijk is, zeker in het zorg- en pensioenstelsel. En bovendien: collectief opgebouwd pensioen rendeert vele malen beter dan ‘eigen’ oplossingen.”

ANBO heeft het panel telkens twee stellingen voorgelegd en gevraagd wat zij jongeren adviseren. Den Haan: “Senioren vinden zekerheden belangrijk: 84% raadt de jeugd aan een huis te kopen en beleggen is niet populair in vergelijking met sparen bij de bank. Slechts 21% vindt beleggen beter dan sparen bij de bank.”

Tags: home, hypotheken, pensioenen, zorg

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.