SEH-congres in teken van PE-duurzaamheid

april 18 13:20 2018 Print dit artikel

SEH heeft het initiatief genomen om van ‘duurzaam wonen’ een echt adviesthema te maken. Het thema wordt opgenomen in de permanente educatie en vakinformatie voor de 8.500 bij SEH aangesloten Erkend Financieel Adviseurs. Tijdens het SEH congres werd het startschot voor dit initiatief gegeven.

‘Adviseurs moeten nog klant- en relatiegerichter gaan werken’

Het congres dat vandaag wordt gehouden op Sportcentrum Papendal is in meerdere opzichten bijzonder. De Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) viert er haar 20-jarige bestaan en de nieuwe voorzitter Ron Dukers opende het congres met zijn maidenspeech. Duurzaamheid is het sleutelwoord voor de komende jaren, stelde hij vast. Daarmee doelde hij niet alleen op de energietransitie, maar ook op het belang van de duurzaamheid van de inkomensbron van klanten. “Robotisering is een ontwikkeling die niet alleen hypotheekadviseurs raakt, ook hun klanten krijgen ermee te maken. Om relevant te blijven zullen adviseurs nog klant- en relatiegerichter moeten gaan werken”, aldus Dukers.

Oud-voorzitter Wim van Wingerden werd eveneens op het podium gehaald. Hij droeg in februari na 20 jaar de voorzittershamer over en gaf een korte terugblik op zijn lange bestuursperiode bij SEH.

Adviseurs kunnen verschil maken

De nationale energiecommissaris Ruud Koornstra nam de zaal op enthousiasmerende wijze mee in de uitdagingen die voor ons liggen en de manier waarop die worden aangepakt. Hij schetste daarbij de belangrijke rol die financieel adviseurs in het proces hebben: “Financieel Adviseurs bevinden zich op het snijvlak van duurzaamheid en de eigen woning. Zij kunnen met hun financiële kennis het verschil maken. Niet alleen bij starters en doorstromers, maar ook bij woningeigenaren die niet muteren in hun hypotheek”.

Duurzaam bijscholen

Het bespreekbaar maken van duurzaamheid in het adviesgesprek en de gevolgen voor de financiën van de klant komt tijdens het congres in de diverse masterclasses en partnercolleges aan de orde. De SEH gaat de komende periode haar leden bijscholen op alle mogelijkheden die er zijn om de verduurzaming van de woning te financieren. Daarbij komen ook de fysieke maatregelen aan de orde, zoals de diverse vormen van isolatie en zaken als zonnepanelen en warmtepompen.

Foto: Ron Dukers en Ruud Koornstra

Het bericht SEH-congres in teken van PE-duurzaamheid verscheen eerst op InFinance.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.