Ruim 100 aanmeldingen Hypotheekclaim

februari 05 12:14 2016 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 05-02-16

Sinds de lancering van de Stichting Hypotheekclaim hebben ruim 100 particuliere ‘gelukzoekers’ zich aangemeld. Zij zijn door de berichtgeving in vertwijfeling gebracht of zij wel het goede advies hebben gekregen van hun adviseur toen ze zijn overgestapt naar een annuïteitenhypotheek.

Hoewel er binnen de branche twijfel bestaat over de cijfers die de Stichting Hypotheekclaim naar buiten heeft gebracht en over de juridische haalbaarheid van de actie, blijft Siebe Annema, voorzitter van de stichting, overtuigd van zijn gelijk. Annema: “De deelnemers zeggen over het algemeen verrast te zijn dat ze schade hebben. Oversluiten naar een hypotheek met lagere rente is lang niet altijd verstandig voor een huiseigenaar die vóór 2013 ook al een hypotheek had. Dan kan namelijk nog gebruik gemaakt worden van de veel voordeliger fiscale regels van vóór 2013, zelfs als men zekerheid van aflossing op de einddatum van de hypotheek wenst. Dit moet een hypotheekadviseur weten en de consument voorrekenen, en daar schort het aan.”

Meer dan 2.000 mensen hebben inmiddels de test gedaan om te zien of ze wellicht voor een schadeclaim in aanmerking komen. Mocht een claim worden toegewezen dan moet de huiseigenaar hiervan 15% afgedragen als succesfee. 

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.