RIFD neemt serviceproviders onder de loep

juni 26 14:25 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 26-06-15

Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RIFD) wil naar eigen zeggen “meer duidelijkheid en eenduidigheid in de wereld van de serviceproviders verschaffen”.

De whitepaper Serviceproviders onder de loepnee is geschreven vanuit de optiek van de aanbieder. Berto de Vos, directeur van het RIFD: “Omdat er geen algemeen aanvaarde definitie van een serviceprovider is en vele bedrijven zich dus serviceprovider noemen of zo worden gezien, worden vaak alle serviceproviders op één hoop gegooid. Dat is zeker niet terecht. Dat is voor ons aanleiding geweest om met een verbeterde indeling te komen en verschillende typen te onderscheiden.”

Inzicht
Volgens de Vos ontstaat hierdoor meer inzicht in de markt van serviceproviders. “Serviceproviders zijn er namelijk in vele gedaanten en types. Het soort dienstverlening dat ze bieden verschilt enorm. Maar ook hoe ze als concern georganiseerd zijn, of ze werken met een eigen bemiddelaar, zijn ze full service of niet, hebben ze een specialisme en zijn ze financieel sterk of niet. RIFD onderscheidt op hoofdlijnen twee groepen serviceproviders. De besloten serviceproviders, die voor een beperkte selectieve groep intermediairs werken en open serviceproviders, waar de toegangseisen minder streng zijn en ieder intermediair zich bij aan kan sluiten. De besloten serviceproviders worden weer onderverdeeld in samenwerkingsverbanden en franchisegevers. Bij de open serviceproviders maakt RIFD de verdeling naar full service providers, semi full service providers en gespecialiseerde serviceproviders.”

Door deze indeling ontstaat er volgens het RIFD meer inzicht en eenduidigheid in de markt van serviceproviders. “Verzekeraars kunnen op basis van de nieuwe typeringen in hun distributiebeleid gefundeerde keuzes maken”, aldus De Vos.

Tags: home, hypotheken, schade, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.