Rentemiddeling bij BLG Wonen

december 02 12:46 2016 Print dit artikel

Klanten van BLG Wonen kunnen nu ook gebruik maken van rentemiddeling. Van de huidige rentevaste periode moet dan minstens 12 maanden verstreken zijn en de resterende renteperiode moet nog minimaal zes maanden duren. Bij tussentijdse verkoop na rentemiddeling kunnen de kosten fors oplopen.

Als tegemoetkoming in de kosten rekent BLG 0,15 procent extra, bovenop de gemiddelde rente. Voor rentemiddeling wordt daarnaast nog eens 150 euro aan administratiekosten in rekening gebracht. Bij verkoop van de woning en/of geheel of gedeeltelijke aflossing binnen twee jaar na rentemiddeling, is een extra vergoeding verschuldigd. Die extra vergoeding is een compensatie voor de rente die BLG is misgelopen op de oude lening. Deze extra vergoeding is maximaal drie procent van de restant hoofdsom.

Rentemiddelen is toegestaan naar een rentevaste periode van 3, 5, 7, 10 of 12 jaar. De nieuw gekozen rentevast periode kan vanzelfsprekend niet langer zijn dan de looptijd van de hypotheek. Leningdelen kunnen tijdens deze aanpassing van de rente niet worden samengevoegd en/of verhoogd.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.