Renkum komt als eerste met Blijverslening

maart 07 14:42 2016 Print dit artikel

Renkum gaat als eerste gemeente de Blijverslening verstrekken. Een dergelijke lening biedt ouderen de mogelijkheid gemakkelijker geld te lenen om in hun eigen huis blijven wonen en zo wat middelen voor aanpassingen te kunnen krijgen.

Met de Blijverslening biedt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) gemeenten een financieel instrument om eigenaren-bewoners te faciliteren bij het levensloopbestendig maken van hun woning.

In Renkum is de Blijverslening een aanvulling op de campagne Bewust Wonen. Een bewustwordingstraject waarmee de gemeente haar inwoners op natuurlijke momenten bewust laat nadenken over levensloopbestendige woningverbetering. Wethouder Heinrich: “Als een vijftigplusser zijn badkamer wil verbouwen, is het verstandig dat hij nadenkt hoe hij daar zolang mogelijk plezier van heeft. Een drempelloze douche bijvoorbeeld. Niet omdat hij die nu direct nodig heeft, maar wel omdat dat over vijf tot tien jaar heel fijn kan zijn.”

Hypothecaire variant

SVn stelt de Blijverslening zowel in een consumptieve als hypothecaire variant aan gemeenten en provincies beschikbaar. Beide varianten hebben hun eigen voorwaarden. Zo moet bijvoorbeeld voor een consumptieve lening een van de aanvragers jonger zijn dan 76 jaar. Bij een hypothecaire lening geldt geen leeftijdsgrens, tenzij de gemeente zelf een leeftijdsgrens instelt. Ook de hoogte van het leenbedrag verschilt. Bij een consumptieve lening geldt een maximum bedrag van 10.000 euro, bij een hypothecaire lening is dat maximum 50.000 euro (de gemeente kan kiezen voor een lager maximum bedrag). Het minimale leenbedrag van 2.500 euro geldt voor beide varianten.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.