Prijs koopwoningen gaat met 3 procent stijgen

december 23 14:24 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 23-12-15

Het ING Economisch Bureau verwacht dat vanwege de aantrekkende economie het herstel van de huizenmarkt zal doorzetten. De economen gaan er vanuit dat de prijzen van koopwoningen gemiddeld met 3% zullen stijgen.

ING: “Gedreven door inhaalvraag (mensen die in de crisis al een woning wilde kopen, maar het toen niet konden of aandurfden), lage hypotheekrentes en oplopend vertrouwen blijft de vraag naar koopwoningen ook volgend jaar toenemen. Het aantal te koop staande woningen is de afgelopen jaren echter flink afgenomen. Hierdoor ondervinden kopers onderling vaak veel concurrentie. Zo verschuift de macht in veel regio’s richting verkopers, met prijsstijgingen tot gevolg. Hierbij zullen regionale verschillen verder toenemen: in de randstad en enkele grote steden daarbuiten zullen prijsstijgingen net als dit jaar flink zijn, terwijl in andere regio’s prijzen niet of nauwelijks zullen stijgen.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.