Prijs koopwoningen flink gestegen

augustus 22 15:13 2016 Print dit artikel

Bestaande koopwoningen waren in juli 4,9% duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste stijging in bijna twaalf jaar, meldt het Kadaster.

Sinds juni 2013 zijn de woningprijzen weer aan het stijgen, zo blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van koopwoningen van CBS en het Kadaster.

Piek en dal

Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is nu even hoog als in maart 2005. De woningprijzen bereikten ruim drie jaar later hun piek, in augustus 2008. Daarna zette een daling in. De prijzen bereikten een dieptepunt in juni 2013. Het prijsniveau is nu 12,8% lager ten opzichte van de piek in 2008 en 11,1% hoger dan het dieptepunt van 2013.

Afgelopen week meldde het Kadaster dat er in juli 19.723 verkochte woningen zijn geregistreerd, een stijging van 10,4% met een maand eerder.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.