Prijs koopwoningen blijft stijgen

maart 21 10:04 2016 Print dit artikel

Bestaande koopwoningen waren in februari 3,8% duurder dan in februari 2015. Sinds juni 2013 is er sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 15,3% lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 7,9% hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in januari 2015 even hoog als in juni 2004.

Het Kadaster maakte afgelopen donderdag bekend dat het in februari 14.866 verkochte woningen registreerde. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 26.773 woningen verkocht. Dat is bijna 27% meer dan in dezelfde periode van 2015.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.