Prijs koopwoningen blijft stijgen

november 21 14:25 2016 Print dit artikel

Bestaande koopwoningen waren in oktober 5,6% duurder dan in oktober 2015. Deze toename is wat kleiner dan in augustus en september. In augustus is met 6% de hoogste prijsstijging in 14 jaar genoteerd.

Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek, volgens de onderzoekers. “Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 11,5% lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 12,7% hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in oktober 2016 ongeveer even hoog als in juli 2005.

Het Kadaster bracht afgelopen donderdag naar buiten dat het in oktober 17 339 verkochte woningen registreerde. In de eerste tien maanden van 2016 zijn er 171 258 woningen verkocht. Dat is een vijfde meer dan in dezelfde periode van 2015.

 

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.