Positivisme bezorgt huizenkoper kopzorgen

oktober 21 15:47 2016 Print dit artikel

De 50ste peiling van de Eigen Huis Marktindicator (derde kwartaal 2016) laat opnieuw een stijgend vertrouwen in de koopwoningmarkt zien. Onder consumenten nemen echter ook de zorgen toe. Een koopwoning wordt voor steeds meer mensen mogelijk onbereikbaar.

De VEH-stemmingsgraadmeter van de woningmarkt handhaafde afgelopen maand de recordwaarde van 121 punten. Ter vergelijking: bij 100 punten is er sprake van een neutraal sentiment. Net als in de voorgaande maanden is de historisch lage rente de voornaamste reden voor het optimisme.

Minder gunstige tijd

Ruim de helft van de ondervraagden acht het nu een gunstige tijd om een huis te kopen. Drie maanden geleden was echter nog 60% van hen die mening toegedaan. Het is dus maar de vraag of iedere koper in het enthousiasme kan delen, zegt Bob Maas, woningmarktdeskundige van Vereniging Eigen Huis. “Door de stijgende prijzen wordt een nieuwe koopwoning voor steeds meer mensen mogelijk onbetaalbaar, vooral in de Randstad. Ook blijft het aanbod achter bij de vraag, de geringe nieuwbouwproductie biedt geen verlichting.’

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.