Poll: Vast dienstverband bij hypotheek

maart 14 11:57 2017 Print dit artikel

Past het eisen van een vast dienstverband bij een hypotheekaanvraag nog wel bij deze tijd? Doe nu mee aan de nieuwe poll op InFinance.nl.

Het is bijna uitzonderlijk dat werknemers een vast dienstverband krijgen. Maar ook voor medewerkers die wel een vast dienstverband hebben gekregen, biedt het in vergelijking met vroeger weinig zekerheid voor een onbezorgde toekomst. Toch wordt er bij het aanvragen van een hypotheek nog veel waarde gehecht aan een vast dienstverband.

Waarom wordt er niet meer gekeken naar de verdiencapaciteit en de arbeidsmarktkansen van een aanvrager? We kennen allemaal wel iemand die al zijn hele werkzame leven voor dezelfde werkgever werkt, specifiek voor die werkgever werkzaamheden verricht en elk jaar keurig een periodieke loonsverhoging bijgeschreven krijgt. Volgens de huidige aanvraagnorm is deze werknemer een klant met een laag risico.

Maar wat als deze werknemer morgen zijn baan verliest door een faillissement of reorganisatie? Als hij al vergelijkbaar werk kan vinden, dan zal dat niet tegen hetzelfde salaris zijn. Kan hij zijn uitgavepatroon dan nog tijdig bijsturen, kan hij de hypotheek nog wel betalen? Zaken waar bij de hypotheekaanvraag nog maar weinig naar gevraagd wordt.

Past het kortom nog in deze tijd om bij een hypotheekaanvraag zoveel waarde te hechten aan een vast dienstverband? Laat het weten in de poll, die u ook onderaan dit artikel vindt, of geef uw inhoudelijke reactie onderaan deze pagina.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Uitslag hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrenteaftrek blijft een terugkerend onderwerp bij elke Tweede Kamerverkiezingen, dus ook bij degene die morgen plaatsvindt. Diverse partijen hebben al stelling genomen. Maar wat moet het nieuwe kabinet doen met de hypotheekrenteaftrek, vroegen wij u middels onze poll.

Een meerderheid van 46% wil ‘rust in de tent’: de renteaftrek moet van hen niet verder worden beperkt. 30% van de stemmers vindt dat de aftrek juist versneld moet worden gereduceerd. En van 25% mag de hypotheekrenteaftrek alleen worden beperkt voor hogere hypotheken.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.