Politiek denkt na over bankvergunning-light

september 29 13:33 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 29-09-15

D66-Kamerlid Wouter Koolmees komt met een voorstel om de concurrentie op de hypotheekmarkt te vergroten: voor nieuwe toetreders op de bankensector moeten minder regels gaan gelden. Er lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor de voorstel.

Het voorstel voor de ‘bankvergunning-light’ wordt later deze week besproken in de Tweede Kamer tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen, zo meldt RTL Z. Door minder strenge eisen te stellen aan nieuwe banken wordt volgens Koolmees de nu nog hoge toetredingsbarrière verlaagd.

Het uiteindelijke doel is hiermee de concurrentie te stimuleren op bijvoorbeeld de hypotheek- en kredietmarkt. Daar is momenteel nog gebrek aan, volgens Koolmees: “Dat is slecht voor de economie, omdat we afhankelijk zijn van drie grote banken.” Het toezicht op de banken wil Koolmees overigens niet versoepelen.

Volgens RTL behoort de komst van de bankvergunning-light tot de mogelijkheden. PvdA en VVD zouden al voorzichtig positief hebben gereageerd.

Tags: home, hypotheken, kredieten

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.