Piek hypotheekaanvragen blijft uit

januari 03 16:39 2017 Print dit artikel

In de laatste week van december zijn circa 4.578 unieke hypotheekvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat zijn er maar liefs 55 procent minder dan in de week ervoor. Door de nieuwe hypotheekregels/normen die op 1 januari zijn ingegaan, werd rekening gehouden met extra drukte.

Daarmee is november de ‘piekmaand’ van 2016 geworden. Die piek in hypotheekaanvragen was het gevolg van de renteverhoging die in november heeft plaatsgevonden. In de week van 14 november 2016 ontving HDN met 17.594 de meeste aanvragen in een week.

2016 piekt weer

Definitieve cijfers over de hele maand december zijn er nog niet. Totaal zijn er dit jaar tot en met november 327.000 aanvragen via HDN verzonden. Dat is circa 22 procent hoger ten opzichte van 2015, toen tot en met november 268.000 aanvragen zijn verzonden.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.