Perspectiefverklaring nu voor alle flexwerkers

juli 05 16:39 2017 Print dit artikel

De perspectiefverklaring is vanaf nu voor alle flexwerkers beschikbaar die een hypotheek willen aanvragen. Zij kunnen deze verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken. Het uitzendbureau moet wel gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring.

In deze nieuwe stichting zitten vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het belangrijkste doel van de stichting is het waarborgen van de kwaliteit van de verstrekte perspectiefverklaringen. De verwachting is dat ongeveer 10% van de 275.000 uitzendkrachten die langer dan een jaar bij hetzelfde uitzendbureau werken een perspectiefverklaring zal aanvragen.

Een nieuwe standaard

Tot nu konden uitzendkrachten alleen terecht bij uitzendbureaus die lid zijn van de brancheorganisatie voor uitzenders ABU. Algemeen directeur van het Waarborgfonds, Arjen Gielen, over de nieuwe stap in het professionaliseren van de Perspectiefverklaring: “Met de realisatie van de perspectiefverklaring hebben we met elkaar in de hypotheekmarkt een nieuwe standaard neergezet voor uitzendkrachten.”

De perspectiefverklaring?

De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.