Personeelskorting Achmea aan banden

december 17 12:34 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 17-12-15

De medewerkers van Achmea krijgen volgend jaar een structurele loonsverhoging van 1,25%. Nieuwe medewerkers ontvangen vanaf 1 juli 2016 geen korting meer op personeelshypotheken. De regeling blijft wel van kracht voor bestaande deelnemers. Ook zorgverzekeraars hebben een cao-akkoord bereikt.

Achmea en de vakorganisaties FNV, De Unie en CNV zijn dit overeengekomen in een cao-overeenkomst voor 15.000 Achmea-medewerkers in Nederland. De looptijd is van 1 december 2015 tot 1 december 2016. De vakorganisaties leggen het onderhandelingsresultaat nu voor aan hun leden. Ook zijn afspraken gemaakt over de invoering van een persoonlijk keuzebudget voor arbeidsvoorwaarden per 1 januari 2017.

Cao zorgverzekeraars
Vakorganisaties en werkgevers hebben tevens een akkoord bereikt over de cao voor de Zorgverzekeraars 2015-2016. De cao heeft een looptijd van 1 juli 2015 tot 1 juli 2016. Er is een structurele salarisverhoging afgesproken van 1,25% per 1 januari 2016. Het cao-akkoord wordt nu voorgelegd aan de leden van de vakorganisaties en het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland. Bij een positief besluit van beide partijen is de cao 2015-2016 definitief tot stand gekomen.

Overuren in tijd of geld
Volgens de koepel van zorgverzekeraars zijn er ook afspraken gemaakt over overwerk. De medewerker kan voortaan aangeven of gewerkte overuren in tijd of in geld worden vergoed. Als de medewerker kiest voor een vergoeding in tijd, bestaat er geen recht op een toeslag. De leeftijdsgrens waarboven de medewerker niet kan worden verplicht tot overwerk is verhoogd van 50 naar 55 jaar.

Tags: home, verzekeringen, zorg

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.