Pensioenfondsen investeren fors in woningmarkt

juni 03 14:00 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 03-06-15

Munt Hypotheken heeft de grens van 1 miljard euro aan hypotheekkrediet gepasseerd en heeft hiermee sinds de start in september 2014 een marktaandeel van ruim 5% van alle gesloten hypotheken weten te realiseren. De geldverstrekker maakt gebruik van funding van verschillende Nederlandse pensioenfondsen,

Volgens directeur Jeroen Looman blijkt hieruit dat de Nederlandse consument echt toe was aan een nieuwe en no-nonsense aanbieder. “Onze aanpak met een transparant product, scherpe rentes en snel duidelijkheid over de vraag of de lening wel of niet verstrekt kan worden, werpt zijn vruchten af.”

Ambitie omhoog bijgesteld
Bij de lancering van de nieuwe geldverstrekker werd de ambitie uitgesproken om binnen enkele jaren meer dan 3 miljard euro op te halen bij pensioenfondsen, die op deze manier veilig en gedegen hun kapitaal kunnen beleggen in de Nederlandse woningmarkt. Looman: “Omdat pensioenfondsen graag hun kapitaal belegd willen zien, is het goed dat we in korte termijn een miljard aan hypotheken hebben uitgezet. Wij groeien nu al boven verwachting over onze eigen ambitie heen en de bereidheid van pensioenfondsen om kapitaal te investeren biedt veel potentie voor de toekomst. Dus ook de komende jaren verwachten we een prominente rol als aanbieder van Nederlandse woninghypotheken te kunnen blijven vervullen. Van de tot nu toe toegezegde 3 miljard euro van pensioenfondsen is voor de rest van dit jaar nog 2 miljard euro beschikbaar voor hypotheken.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.