Pensioenfonds Zorg en Welzijn start eigen hypotheeklabel

september 29 11:39 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 29-09-15

Attens Hypotheken is een nieuw hypotheeklabel dat exclusief beschikbaar is voor de ruim 2,5 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het label wil over vijf jaar een portefeuille van 3 miljard euro aan verstrekt hypotheekkapitaal beheren.

De hypotheken worden verstrekt door Attens Hypotheken bv, een dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het nieuwe label is ontwikkeld met medewerking van PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn is ook de funding partner van het label. De leden van het pensioenfonds zijn (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn, waaronder ook de sport-, en culturele sector vallen.

Bij de berekening van de maximale leencapaciteit mogen bij een Attens Hypotheek ook de onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten meegeteld worden. Daarnaast mogen ouders van ‘starters’ meetekenen voor de lening en ontvangen woningkopers een rentekorting over een deel van de hypotheek als zij een energiezuinige woning kopen of energiebesparende maatregelen nemen.

Attens Hypotheken kent drie vormen: annuïteit, lineair en aflossingsvrij, die ook in combinatie mogelijk zijn. De focus ligt op langere rentevaste perioden.

Tags: home, hypotheken, pensioenen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.