toon meer latest news

Latest News

Turkse verkiezingsbelofte van betaalbare woningen ‘herinnert mensen aan oude successen van de AKP’

De AK-partij van president Erdogan wil 250.000 koopwoningen bouwen. Of ze er gaan komen is onzeker, maar de belofte kan hem helpen bij de Turkse verkiezingen in mei.

Lees verder

Variabele hypotheekrente maakt opmars

Huizenkopers kiezen steeds vaker voor een korte rentevaste periode, signaleert DNB. De Hypotheekshop bevestigt dat op basis van HDN-cijfers: daar is de variabele rente inmiddels de op twee na populairste renteperiode.

Het financieringsvoorbehoud wint weer terrein

De Hypotheekshop merkt de terugkeer op van de ontbindende voorwaarde en dan specifiek het financieringsvoorbehoud. Ook de duur van het financieringsvoorbehoud zag men bij de centrale organisatie toenemen, van circa vier weken naar nu al gemiddeld zes weken deze maand.

Variabele en kortlopende hypotheekrente steeds populairder

Nederlandse huishoudens sluiten steeds vaker een hypotheek af met een variabele rente of met een rentevaste periode van maximaal één jaar, blijkt uit cijfers van DNB.

DNB lanceert nieuw hypothekendashboard

Om belangrijke hypothekendata toegankelijker te maken, lanceert DNB een nieuw woninghypothekendashboard.

toon meer latest news

HBC Break: Nieuwe NHG Voorwaarden & Normen in 2022

Op dinsdag 7 december vond de HBC Break ‘Nieuwe NHG Voorwaarden & Normen in 2022’ plaats met Marcel Sippekamp en Jordy Stoelwinder (beide productmanager bij NHG). U krijgt in korte

Lees verder
toon meer

Het financieringsvoorbehoud wint weer terrein

De Hypotheekshop merkt de terugkeer op van de ontbindende voorwaarde en dan specifiek het financieringsvoorbehoud. Ook de duur van het financieringsvoorbehoud zag men bij de centrale organisatie toenemen, van circa

Lees verder
toon meer news