Over vijf jaar 350.000 hypotheken onder water

oktober 07 15:11 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 07-10-15

Ondanks het ingezette herstel op de woningmarkt constateert de Nederlandsche Bank (DNB) nog steeds kwetsbaarheden. Als de huizenprijzen de komende jaren met 2 à 3 procent per jaar blijven stijgen, dan zullen in 2020 nog steeds 250 tot 350 duizend hypotheken onder water staan.

Dat schrijft de toezichthouder in de rapportage Overzicht Financiële Stabiliteit, najaar 2015. De totale Nederlandse hypotheekschuld van huishoudens is met ruim 95 procent van het bbp nog steeds één van de hoogste ter wereld. Daarnaast stond aan het eind van het eerste kwartaal van 2015 nog 61 procent van de huizenbezitters tussen de 30 en 40 jaar onder water.

Vrijwillige aflossingen hebben volgens DNB tot nog toe een beperkte rol gespeeld bij het terugdringen van de onderwaterproblematiek: slechts in 11 procent van de gevallen leidde dit ertoe dat een hypotheek weer boven water kwam.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.