Ouderen willen aflosvrije hypotheek terug

juli 21 11:04 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 21-07-15

In een onderzoek onder 1.080 hypotheekbezitters zegt vier op de tien respondenten voor een hypotheek het liefst naar een bank te gaan, omdat zij er het meeste verstand van zouden hebben. Meer dan de helft van hen vindt het oordeel van één adviseur voldoende om een besluit te nemen.

Ruim 40% van de hypotheekbezitters vindt dat het beter is om je hypotheek, verzekeringen, betaal- en spaarrekeningen zo veel mogelijk bij dezelfde partij af te sluiten. Het zijn vooral jongeren en 65-plussers die dat vinden. Het onderzoek is in opdracht van Munt Hypotheken uitgevoerd.

Aflossingsvrije hypotheek
Van de ondervraagde huizenbezitter zou bijna de helft een aflossingsvrije hypotheek afsluiten als dat nog mogelijk was. Opvallend is dat bij ouderen het percentage dat een dergelijk hypotheek zou overwegen het hoogst is. “Op zijn minst opvallend, omdat het niet voor niets niet meer mogelijk is om de rente over een nieuwe aflossingsvrije hypotheek af te trekken. Dat is bedoelt om de consument te beschermen tegen de risico’s van dit product. Maar klaarblijkelijk is niet iedereen zich bewust van de risico’s”, aldus Menno Luiten van Munt Hypotheken.

Zorg om maandlast
Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna 30% van de respondenten zich zorgen maakt over het betalen van de hypotheeklasten. Met 36% zijn het vooral de jongeren die zich zorgen maken over de maandlasten. Bij hen is ook vaak het volledige salaris nodig om een huis naar wens te kunnen kopen. Bijna driekwart van de respondenten zou nooit een hypotheek afsluiten op het volledige salaris. Onder jongeren (tussen 18 en 34 jaar) is dit slechts 68% procent.

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.