Ouderen vragen minder voor huis

december 15 14:14 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 15-12-15

Woningverkopers die ouder zijn dan 75 jaar hebben tijdens de crisis de verkoopprijs meer laten dalen dan jongere verkopers. Bovendien hebben ze in verhouding meer verkocht. Dit blijkt uit analyses van het Kadaster op woningtransacties van 2008 tot en met 2014.

Het Kadaster: “Het onderzoek laat zien dat verschillende leeftijdsgroepen van verkopers anders hebben gereageerd op de veranderingen in de Nederlandse koopwoningmarkt. Gedurende de crisis hebben oudere verkopers de verkoopprijs van hun woning meer laten zakken dan jongere. Verkopers van boven de 75 jaar verkochten in 2014 hun woning voor 17% minder dan in 2008, terwijl verkopers van 36 tot en met 45 jaar de prijs ‘slechts’ met 9% hebben laten zakken Er is een algemene trend zichtbaar: hoe ouder de verkoper, hoe groter de prijsdaling is geweest.

Een van de genoemde verklaringen is dat oudere verkopers minder belang hebben dan jongere verkopers bij een hogere verkoopprijs. Kadaster: “Oudere woningverkopers kopen meestal geen nieuwe woning meer. Zij hoeven de verkoopopbrengst niet meer te investeren in een nieuwe koopwoning. Een tweede verklaring is dat ouderen hun woning vaak hebben aangekocht in een periode waarin de prijzen een stuk lager waren dan nu. Hierdoor komen zij minder snel in financiële problemen als zij zakken met de verkoopprijs.”

Tags: home, hypotheken

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.