ORV-traject L&G nu helemaal digitaal

september 16 14:38 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 16-09-15

Na eerder het digitale aanvraagformulier ORV en de digitale gezondheidsverklaring ORV te hebben geïntroduceerd, heeft Legal & General nu de laatste fase, het sturen van de verzekeringspolis, ook gedigitaliseerd.

Vanaf deze week is het mogelijk om de verzekeringspolis voor een ORV digitaal te ontvangen. Aanvragen hiervoor kunnen zowel via het offerteprogramma van L&G als via een HDN-koppeling. Volgens algemeen directeur Arno Dolders dit het proces van de totstandkoming van een overlijdensrisicoverzekering in belangrijk mate. “Bij ORV’s kan in de meeste gevallen worden volstaan met een eenvoudige gezondheidsverklaring. Gaat het om een ‘schone’ gezondheidsverklaring, dan heeft de adviseur binnen twee minuten nadat de verklaring door ons is ontvangen de polis digitaal in zijn mail. Nog tijdens het bezoek van de klant kan de polis direct worden meegegeven.”

Invloed op verdienmodel adviseur
Volgens Dolders zal de digitalisering van bemiddelingsactiviteiten ook invloed hebben op het verdienmodel van de adviseur. “Kijk ik naar de dvd’s van adviseurs op het gebied van bijvoorbeeld hypotheken, dan zie ik toch dat de kosten van advies en bemiddeling min of meer gelijk zijn. Een snelle verdere digitalisering van het bemiddelingstraject zal leiden tot snellere processen en dus lagere kosten. Dat zal de prijs van bemiddeling verder onder druk zetten.”

Hij denkt dat financieel adviseurs er verstandig aan doen om voor zich zelf goed deze ontwikkeling door te rekenen. “Kun je, net als wij, tijd die door het digitale proces bij bepaalde medewerkers vrijkomt, inzetten op andere (bijvoorbeeld advies-) onderdelen van je bedrijf? Of moet je tijdig het aantal arbeidsplaatsen in evenwicht brengen met de nieuwe werkbelasting? Dat worden vragen waar veel ondernemers mee te maken krijgen als gevolg van de snelle digitalisering van administratieve processen.”

Tags: home, verzekeringen

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.