Optimisme woningmarkt neemt af

augustus 01 14:17 2017 Print dit artikel

De Eigen Huis Marktindicator eindigt in juli voor de derde maand achtereen op een stand van 113 punten. Daarmee is het vertrouwen in de woningmarkt nog steeds hoog en te kwalificeren als stabiel. Het optimisme daarentegen neemt af.

De nog steeds lage hypotheekrente blijkt voor ruim 40% van de respondenten de belangrijkste reden om nu een huis te kopen. Het percentage Nederlanders die het op dit moment geen gunstige tijd vinden om een huis te kopen neemt echter snel toe.

Een jaar geleden waren de almaar stijgende huizenprijzen voor 23% van de Nederlanders een belangrijke reden om negatief te zijn over de kansen op een eigen woning, nu laat de Eigen Huis Marktindicator een verdubbeld zien naar 47%. Het aantal mensen dat somber gestemd is door het steeds krappere aanbod aan te koop staande woningen, is in een jaar zelfs verzevenvoudigd van 6% naar 35%.

Optimisme neemt af

Het optimisme over de woningmarkt is in een jaar tijd met 20% gedaald. Oorzaak is volgens VEH de algemene verwachting dat de hypotheekrente in de komende tijd licht gaat stijgen.

Lees hier het hele artikel

  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.