Online woonkostenberekening koophuis

augustus 31 14:16 2015 Print dit artikel

Redactie InFinance | Datum: 31-08-15

EyeOpen introduceert een online woonlastentool waarmee een meer realistische kostenberekening gemaakt kan worden voor de nieuwe koopwoning. Naast de maandlast aan rente en aflossing neemt de tool ook alle vaste lasten mee als belastingen, VVE of erfpacht.

Het doel van de tool is om mensen een breder inzicht te geven over hun toekomstige financiële huishoudboekje. Het laat de gebruiker – specifiek voor de nieuwe buurt – zien hoeveel hij moet overhouden om het huis van zijn dromen te kunnen betalen en er ook nog lekker in te kunnen leven.

Olivier Tardieu, directeur eyeOpen.nl: “Huizenkopers hebben vaak geen idee van bijkomende vaste lasten als waterschapslasten, regionale belastingen, onroerende zaakbelasting. Bestaande rekentools nemen die vaste lasten niet mee in hun berekeningen. Maar als koper moet je daar wel rekening mee houden bij het kunnen betalen van je huis.”

Hypotheek is niet complex
Overigens is Tardieu van mening dat er vaak veel te moeilijk wordt gedaan over de complexheid van het afsluiten van een hypotheek. “Het is eigenlijk hartstikke simpel. Net zo makkelijk als online een rondreis door de VS boeken.”

Tags: home, hypotheken, ict-software

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.