Online hypotheek meer ingeburgerd

juli 21 11:34 2017 Print dit artikel

Online hypotheekverstrekker Hypotheek24.nl heeft de mijlpaal van 5.000 klanten bereikt. In het eerste jaar 2015 waren dat er 1.300. Dat aantal verdubbelde in 2016. De piek voor dit jaar moet dus nog komen, maar de 5.000 ste klant kon deze week in de bloemen worden gezet.

De meeste klanten zijn volgens directeur Peter Ruys van Hypotheek24.nl starters op de woningmarkt, vaak ‘millennials’ die het makkelijk vinden om hun hypotheek met hun smartphone te regelen en willen besparen op de kosten van hypotheekadvies. “Jarenlang werd gezegd dat mensen een hypotheek nooit online afsluiten, want dat is een van de belangrijkste beslissingen van je leven. Maar we zien dat mensen het nu wel durven en steeds meer banken doen ook mee. Waren het bij de start twee jaar geleden de ‘early adopters’, nu wordt het steeds gewoner en gaat het hard.”

Advieskosten nemen af

Hij verwacht dat de kosten van hypotheekadvies door de concurrentie van online spelers op termijn zal dalen. “Zo stijgt het aantal hypotheekaanbieders waarbij je online een hypotheek kan aanvragen hard van zeven aanbieders twee jaar terug naar meer dan 15 geldverstrekkers nu, waaronder sinds kort ook ABN Amro, Aegon, Centraal Beheer en Argenta.” Hypotheek24.nl biedt de producten van meer dan 15 hypotheekaanbieders aan.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.