Obvion past hypotheekvoorwaarden aan

april 24 15:49 2017 Print dit artikel

Obvion heeft zijn hypothekenaanbod op een aantal punten aangepast. Er zijn twee nieuwe tariefgroepen toegevoegd, bij het bepalen van de tariefgroep wordt voortaan de marktwaarde gebruikt, niet de executiewaarde en is de offerte van de Compact Hypotheek 3 maanden geldig.

Door de twee nieuwe tariefgroepen komen klanten met een hypotheek zonder NHG sneller in een lagere tariefgroep terecht en betalen dus minder rente. Voor nieuwe klanten die bijvoorbeeld meer dan 90% maar maximaal 101% van de marktwaarde financieren, is de tariefopslag met 0,1% omlaag gegaan.

Door vanaf nu voor nieuwe klanten de marktwaarde te hanteren bij het bepalen van de tariefgroep is Obvion nu makkelijker te vergelijken met andere aanbieders. Voor bestaande klanten geldt de nieuwe rekenwijze vanaf de start van de nieuwe rentevast periode.

Langere offertegeldigheid

De offerte van de Compact Hypotheek is nu 3 maanden geldig. Daarna mag hij met nog eens 3 maanden worden verlengd. De klant betaalt hiervoor 0,25% verlengingskosten. Deze kosten worden per verlengde dag in rekening gebracht.

Als een klant besluit het getekende bindend aanbod van de Compact Hypotheek te annuleren dan betaalt de klant hiervoor voortaan een vast bedrag van 500 euro. Dit was 1% van de hoofdsom. Heeft de klant een Basis Hypotheek of Obvion Hypotheek dan betaalt hij alléén annuleringskosten in de verlengde periode. Dat is niet veranderd. Maar ook in dit geval is dat een vast bedrag van 500 euro geworden. Is dit bedrag meer dan 1% van de hoofdsom (bijvoorbeeld bij een verhoging), dan zijn de annuleringskosten maximaal 1%.

Extra aflossen

Nieuwe klanten mogen voortaan jaarlijks tot 20% van de oorspronkelijke hoofdsom van het leningdeel boetevrij aflossen. Bestaande klanten mogen nog steeds tot 20% van de totale oorspronkelijke hoofdsom vergoedingsvrij aflossen. Pas op het moment dat de bestaande klant een offerte accepteert met nieuwe algemene voorwaarden, verandert dit ook voor hem.

Voor nieuwe hypotheken geldt een nieuw beleid bij aflossen bij overlijden. Binnen een jaar na overlijden van de klant mag de hypotheek alléén vergoedingsvrij worden afgelost met geld uit een verzekering of bankspaarrekening die uitkeert in geval van overlijden. Ook verzekeringen die niet aan Obvion zijn verpand én uitkeren bij overlijden, mogen hiervoor worden gebruikt.

Lees hier het hele artikel

  Article "tagged" as:
  Categories:
Toon meer artikelen

Over de auteur

InFinance
InFinance

InFinance is een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners. Het platform bestaat onder andere uit het magazine InFinance, de online nieuwsbrief InFinanceDaily, de website InFinance.nl en het hypotheekevent HypoVak.

Toon meer artikelen
write a comment

0 Comments

Nog geen reacties

Je kunt de eerst zijn om de discussie te starten.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.